Paryż – raj dla fanów czekolady!

azteczka

 

Czekolada niczym raj dla smakoszy i dla mistrzów czekolady, których kreatywność nie zna granic – uczta dla kubków smakowych i oczu. Czy to kęs, czekoladowa rzeźba, czekoladowa suknia ślubna … czekolada to renomowany paryski produkt, którego nie można ominąć. Sztuka do odkrycia … i zasmakowania!

Przez cały rok ekskluzywna sekcja żywnościowa domu handlowego Galeries Lafayette oferuje wybór największych nazw w czekoladzie. Galler, Ducasse i nie tylko, L’Eclair de Génie oferuje szeroki wybór opcji i kreacji!

Wyobrażone i wykonane w tradycyjny sposób (w Pleasure, 78), receptury Domu Lenôtre powstają ze starannie wyselekcjonowanych produktów i oferują ekskluzywne kombinacje czekolady. Stworzone przez szefów kuchni, którzy odziedziczyli doświadczenie w dziedzinie ciast i mają uznany warsztat techniczny, czekoladki Lenôtre oferują intensywne i zaskakujące doznania kulinarne.

Herbaciarnia Angelina, otwarta w 1903 roku przez austriacką markę Antoine Rumpelmayer pod arkadami przy rue de Rivoli, jest jednym z miejsc, które trzeba odwiedzić w stolicy Francji.
Elegancki i wyrafinowany, od ponad 110 lat zachwyca wszystkich w Paryżu swoją słynną gorącą czekoladą w starym stylu i charakterystycznym ciastem “Mont-Blanc”, łączącym bitą śmietanę i krem kasztanowy.

W 1977 r. Maison du Chocolat, stworzony przez Roberta Linxe, stał się pierwszym paryskim sklepem całkowicie poświęconym czekoladzie. W 1990 r. Na nowo wymyślił czekoladowy ekler, podnosząc poprzeczkę do tego pysznego ciasta.
W 2000 roku Maison du Chocolat dołączył do Comité Colbert wraz z najlepszymi francuskimi luksusowymi domami.

Znany na całym świecie szef kuchni Pierre Hermé pochodzi z pokolenia cukierników z regionu Alzacji. Słynny we Francji, Japonii i Stanach Zjednoczonych Pierre Hermé, nazywany przez Vogue Picasso of Pastry, nadał smak i nowoczesność.

Sklep, restauracja, warsztat, herbaciarnia i batonik w jednym! Ten sklep koncepcyjny (inspiracja Pierre Cluizel) spodoba się smakoszom. Wyjątkowe miejsce dla entuzjastów czekolady!
W swoich 3 paryskich sklepach ten belgijski czekoladnik oferuje wyrafinowane i wytworne czekoladki haute-couture. Czekolada na każdą okazję, na nowe przeżycia kulinarne

Firma Ladurée jest znana na całym świecie ze słynnych makaronów, a także oferuje asortyment wysokiej jakości czekolad. Te wyrafinowane kreacje z delikatnymi wzorami można znaleźć w sklepie znajdującym się przy Rue de Castiglione.

Prawdziwy artysta czekolady Patrick Roger tworzy subtelne i zaskakujące kreacje. Wyrafinowany smak, nieoczekiwane połączenia i doskonałe tekstury sprawiają, że każde doznanie smakowe jest wyjątkowym momentem. Ten mistrzowski producent czekolady lubi zaskakiwać i nieustannie odkrywać na nowo swój twórczy świat. Działająca jak surowiec czekolada, Patrick Roger jest również znany ze swoich monumentalnych rzeźb, które w równym stopniu fascynują i są wyśmienite. Koniecznie dajcie znać w komentarzach, które z dobrodziejstw zasmakowały Wam we Francji.

🍫🍰🍪🇫🇷

  • azteczka

296 total views, 1 views today

Dodaj komentarz